“Dar de unde-ți iei proteineeee?” cred că este întrebarea cu care s-a confruntat fiecare vegan măcar odată în viață. Sinceră să fiu, aveam o perioadă când eram îngrijorată că nu-mi consum suficiente proteine, până am început să calculez câte grame mâncam. Apoi m-am oprit, pentru că am văzut că nu trebuie să fac nici un efort pentru a consuma necesarul zilnic. Atâta timp cât mănânc cât mai variat, nu am absolut nici o problemă. Așa că nu prea am simțit nevoia să consum batoane proteice. Nu pot spune că am încercat multe, dar am încercat câteva, mai mult de curiozitate.

 

Dar lăsând modestia deoparte, trebuie să recunosc că nici unul nu mi s-a părut la fel de gustos ca acesta. Nu este extrem de consistent, având doar 6,9 grame de proteină (am văzut batoane și cu 12g) însă pentru o gustare rapidă este mai mult decât perfect.

 

INGREDIENTE:

  • 1C Fulgi Ovăz (eu folosesc fără gluten)
  • 1 C Migdale (tocate grosier)
  • 1/3 C Merișoare Uscate
  • 1/3 C Fulgi Cocos
  • ¼ C Semințe In (râșnite)
  • ¼ c Făină Migdale
  • 3 Lg Miere (sau indulcitorul de preferință)
  • 75ml Lapte Migdale (sau orice lapte vegetal la alegere)
  • 1 Păstaie Vanilie
  • 1 Lg Ulei de Cocos (topit)
  • Un praf de sare

 

În robotul de bucătărie (folosind lama în S) se pun mai întâi ingredientele uscate: fulgii de ovăz ,fulgii de cocos, inul, făina de migdale. Se amestecă aproximativ 1 minut. Apoi se adaugă mierea, vanilia, laptele de migdale, uleiul de cocos și sarea și se amestecă până se omogenizează compoziția. Din când în când se folosește o spatulă pentru a aduna compoziția care o să rămână pe margini.

 

Se scoate compoziția din robot și într-un alt vas și folosind o spatulă, amestec cu migdalele tocate grosier și cu merișoarele uscate. Pentru aceste batoane din poze eu am pus merișoarele întregi, dar am decis după aceea că ar fi mai bine să le pun tăiate pe din două. Consistența compoziției trebuie să fie ușor lipicioasă dar maleabilă. Dacă este necesar, se mai adaugă puțin lapte de migdale.

 

Compoziția o întindem fie în forme de silicon speciale pentru batoane, fie în niște caserole de plastic mai mari, urmând ca ulterior să tăiem batoanele la dimensiunea dorită. Eu am făcut batoane de 50-60 de grame. Se tine compoziția la rece minim 2 ore.