Știu că a trecut ceva timp de când am scris ceva pe blog. Am cam neglijat cofetăria, dar am fost foarte ocupată în ultimele săptămâni pregătindu-mă pentru un examen. Începând de luna viitoare când îmi iese diploma, voi putea să mă numesc nutriționistă cu acte în regulă. Pentru că mi se părea corect că din moment ce tot scriu și dau sfaturi oamenilor, măcar să o fac în cunoștință de cauză.

Așadar, weekendul acesta la examen, am pregătit pentru protocol aceste mici (dar voinici!) bomboane cu cacao și cocos care au făcut ravagii printre colegi și profesori. Le-am promis că voi posta rețeta, așa că am zis să profit de acest moment să îmi reiau treburile.

 

INGREDIENTE (pt. aproximativ 22-27 de bomboane, în funcție de cât de mari le faceți)

  • 1 + ½ cană Curmale (250g)
  • 1 cană Nuci (125g)
  • 1 cană Fulgi Cocos (75 g)
  • ½ cană Migdale (85g)
  • 2 Lg Cacao
  • ½ Păstaie Vanilie
  • Fulgi Cocos + Cacao pentru decor

 

 

Nucile și migdalele se hidratează pt maxim o oră, că altfel devine prea lipicioasă compoziția și greu de modelat. Se pun toate in robotul de bucătărie cu lamă în S și se amestecă până compoziția se omogenizează. Mie îmi place să nu o fac prea mult, să mai las câteva bucăți mai mari de nuci/migdale.

 

Se modelează compoziția în biluțe cu mâinile, pe care le umezim ocazional într-un vasc cu apă ca să nu se lipească prea tare compoziția de ele. Tăvălim bomboanele în fulgi de cocos mărunți pe care îi amestecăm cu puțin cacao.

 

Se țin la frigider minim 2 ore înainte de a fi servite.

 

Valori Nutriționale Pt. 100g (4-5 bomboane) Pt. 200g (8-10 bomboane) Pt. 300g (12-15 bomboane)
Kilocalorii 406 Kcal 812 Kcal 1.218 Kcal
Proteine 10,6 g 21,2 g 31,8 g
Lipide 33,4 g 66,8 g 100,2 g
Carbohidrați 9,8 g 19,6 g 29,4 g
Fibre 5,5 g 11 g 16,5 g