Conopida face parte din familia de legume crucifere, adesea pusă în umbra de vărul sau verde, brocoliul. Înrudite cu varza, kale și varza de bruxelle, aceste legume sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății.

 

Conopida este una dintre acele legume care merită inclusă în dieta voastră (în special în formă crudă) deoarece conține o mulțime de vitamine (vitamina C, K, B-uri), minerale (mangan, fosfor, potasiu, magneziu), fibre, antioxidanți și alte fitochimicale. Conține și proteine, deși într-o cantitate destul de mica (la 100 de grame de conopidă crudă 2 grame de proteină – adică 4%).

 

Brocoli conține și el foarte multă vitamina K și C, precum și B-uri și vitamina A. Este bogat în fibre, fosfor, mangan, potasiu, cupru, omega 3, magneziu, zinc, fier, calciu și selenium. Brocoliul conține și el mai multe proteine decât majoritatea legumelor, 100g de broccoli crud conținând  2.8 grame de proteină (6%).

 

Sincer, niciodată nu mi-a plăcut brocoliul gătit. Dar de când am început să-l consum crud, m-am îndrăgostit de el! Iar aceasta salată este pentru mine un adevărat deliciu.

 

 

INGREDIENTE

  • 100g de Conopidă
  • 100g de Brocoli
  • 2 fire Ceapă Verde
  • O mână de Măcriș
  • ½ legătură de Mărar
  • 2 Lg + ½ Fulgi de Drojdie Inactivă
  • 2 Lg Ulei de Măsline
  • ¼ lgț de Ghimbir Ras
  • Sare

 

Amestecăm cu uleiul de măsline ghimbirul și lăsăm puțin la macerat.

 

Între timp tăiem brocoli-ul și conopida câte de mărunt ne permite răbdarea și foamea. Ceapa se taie rondele, măcrișul se taie fâșii, iar mărarul cât mai mărunt.

 

Amestecăm toate ingredientele împreună cu fulgii de drojdie, punem uleiul deasupra și gata salata!

 

S-aveți poftă bună!