Salutare dragilor!

 
Bine v-am regăsit. Acum o săptămână tocmai ce am aterizat din țările calde. Stiu că trebuia să mă întorc din martie, dar ca să nu intru în detalii, hai să spunem doar ca Mexicul a mai avut nevoie de mine să stau o lună acolo 😀 Iarna aceasta am avut parte de o călătorie inițiatică în cultura Indiei și a Mexicului, dar mai ales a bucătăriei lor. Bucătăria Indiana îmi era deja familiară, deoarece sunt îndrăgostită de condimentele lor și am tot experimentat cu ea. Trebuie sa recunosc, a fost cam greu să mă obișnuiesc cu gradul ridicat de iuțeală pe care ei îl folosesc, dar hai să spunem că nu a făcut decât să mă pregătească pentru a doua mea călătorie.

 

 

Marea mea revelație iarna aceasta a fost bucătăria mexicană. Deși câteodată era greu să găsesc pe acolo mâncare vegană (noroc că toate restaurantele servesc guacamole), mai ales călătorind cu un prieten care consuma carne. Dar când ajungeam pe la un restaurant vegan eram mereu dată pe spate. Ca să nu mai menționez că am stat aproape 3 saptămâni în casă cu o prietenă care avusese un restaurant al ei și mi-a gătit și ea toate specialitățile lor, în varianta vegană. Ce să mai intru în detalii, a fost un festin! Ca să nu mai spun că mie acum cred că îmi va fi imposibil să mai mănânc fructe exotice cumpărate de aici, după ce le-am gustat la mama lor acasă. Mango! Avocado! Guava! Ananas! Mamey! Fructul pasiunii! Banane de toate culorile și dimensiunile! Guanabana! (de care nici nu auzisem vreodată). Cu părere de rău spun că mango-ul, avocado-ul, ananasul și toate fructele exotice din comerț de la noi sunt foarte…lipsite de gust…în comparației cu cum ar trebui să fie.

 

Așa că eu una sper ca de acum încolo ierinile să mi le petrec în țările calde, Doamne ajută!

 

Ca să nu vă plictisesc prea mult cu povești, voi trece direct la subiectul acestei postări. Din fericire, am văzut că în magazinele Naturalia găsești avocado ecologic care…hai să zicem că e aproape la fel de bun ca cel din Mexic, deși nu chiar. Țin minte că acolo mâncam un avocado și așa gol, de bun și cremos ce era. Așa că am zis să-mi pregătesc o salată pe care mi-am facut-o în Mexic, în una dintre puținele dăți când am gătit.
Fructele de avocado sunt foarte interesante: deși fructele sunt în principiu carbohidrați, avocado este foarte bogat în grăsimi sănătoase. Este de asemenea abundant în nutrienți precum: vitamina K, vitamina C, Potasiu, B9, B5, B6 și vitamina E. Mai conține și cantități mai mici de Magneziu, Mancan, Cupru, Fier, Zinc, Fosfor, vitamina A, B1, B2 și B3. Un avocado are aproximativ 160 de calorii, 2 grame de proteină și 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrați, 7 dintre ei sunt fibre. Nu are deloc colesterol sau sodium, și este sărac în grăsimi saturate.
Așadar, acestea fiind spuse, să trecem la treabă:

 

INGREDIENTE:
Pentru salată:

  • Salată Verde
  • Spanac
  • Kale
  • Rucola
  • Castravete
  • Ardei
  • Conopidă
  • Morcov

 

 

Pentru Dressingul de Avocado:

  • 1 Avocado
  • 1 Lg Ulei de Măsline
  • 1 Lg Oțet de Mere
  • Sucul de la 1 Lime + ½
  • ½ lgț miere sau sirop de agave (apropo, nu are nici o treaba siropul de agave din comerț cu siropul de agave adevărat 😉 )
  • 1 cățel mic mic de Usturoi
  • Apă
  • Sare
  • Piper

 

Se taie ingredientele pentru salată. Conopida se taie mârunt. Se pun în blender ingredientele pentru dressing. Eu am adăugat jumătate de pahar de apă să fie mai mult sos și să fie salata cremoasă. Mmmm.

 

 

Pot spune că în mexic am stat printre mâncători de carne, iar această salată a fost tare apreciată de ei. Ba chiar mi-au cerut si rețeta 😀 Deci să aveți poftă, și o zi minunată! <3