Bine v-am regăsit dragilor! Știu că a fost liniște pe aici în ultima perioadă, dar ultimele 2 luni din viața mea m-au zguduit profund din temelie, iar timpul nu mi-a permis să mă mai ocup de lucrurile de care-mi face plăcere și care-mi hrănesc sufletul.

 

Plus că am fost plecată o lună în Ibiza în vacanță, pentru a-mi reîncărca bateriile și a mă deconecta. Și dați-mi voie să spun că este unul dintre cele mai grozave locuri în care poți face asta. Dar ce mi-a lipsit cel mai mult cât eram acolo era desigur bucătăria mea complet echipata de acasa 😀 Acolo în mare parte am mâncat chestii pe care le pot găti la repezeală, dar am compensat delectându-mă la niște restaurante vegane eeexcelente. M-a bucurat de asemenea să văd că multe restaurante de pe acolo ofereau și opțiuni vegane, yuhuu! Însă tot timpul spuneam oamenilor din jurul meu ce dor îmi este să-mi gătesc în fiecare zi chestii elaborate și condimentate.

 
Așa că de când am venit acasa, am venit cu chef de experimentat rețete noi. Astfel, s-a născut această mâncare deeeeelicioasă, cu gust de India!

 

 

INGREDIENTE (1 porție)

  • ¼ cană Quinoa
  • 150g Năut gătit
  • o Ceapă medie
  • o Roșie mică
  • ½ Ardei Kapia
  • o mână de Kale
  • 1 cățel Usturoi
  • 1 Lg Ulei de Cocos
  • 1 lgț Ghimbir
  • ¾ lgț Turmenic
  • ¾ lgț Boia
  • ½ lgț Chimen
  • ½ lgț Curry
  • ¼ lgț Piper
  • Sare după gust

 

Începem prin a fierbe quinoa într-o cană de apă vreo 15-20 de minute maxim, pentru a nu fi prea moale. După ce fierbe o scurgem de apă.

 

Încingem uleiul de cocos în tigaie și adăugăm chimeniul, turmenicul și curry-ul și amestecăm 1 minut, ca să sfârâie puțin semințele de chimen. Adăugăm ceapa și gătim 3-4 minute până începe să se înmoaie. Adăugăm ustori și ghimbirul și mai gătim 2-3 minute. Adăugăm ardeii și gătim înca 2-3 minute. Adăugăm năutul și gătim încă 2-3 minute. Eu mai adaug puțin curry doar deasupra năutului pentru a-l colora puțin. Adăugăm roșiile și boia și gătim 2 minute. Adăugăm kale și mai gătim 2 minute. Adăugăm quinoa și gătim încă 3-4 minute. Adăugăm la sfârșit sare și piper.

 

Eu sunt o mare fană a condimentelor indiene, iar mirosul care rămâne în casă după ce gătesc această mâncare este pentru mine un adevărat răsfăț ^_^

 

Poftă bună să aveți și o toamnă cât mai aromată și bogată!