Am un prieten italian, foarte drag mie,  care atunci când i-am spus că eu îmi mai fac salată cu paste mi-a spus că așa ceva este o abominație. Italienii sunt foarte stricți cu privire la modul în care prepară pastele. Probabil nu aș fi prea bine primită printre italieni cu această rețetă. Dar mie una îmi place la nebunie.

 

Vara pe căldura asta nu-mi vine deloc să dau drumul la cuptor sau să mă bag la pregătit chestii prea elaborate care necesită mult timp de gătit. Așa că această salată este numai bună pentru o masă ușoară, dar consistentă.

 

Pastele de linte eu le cumpăr de la beorganic.ro, sau de la Naturalia, însă cred că găsiți și prin alte magazine (există unul sigur la Obor la etajul 2). Sunt excelente, au și de năut :)

 

INGREDIENTE (1 porție)

  • 5-6 frunze de Salată
  • o mână generoasă de Rucola
  • 6-7 frunze de Kale
  • Busuioc proaspăt
  • 1 Ardei Gras
  • Varză Roșie
  • 2-3 fire Ceapă Verde
  • 5-6 Măsline Verzi
  • 50g Fusilli de Linte
  • Ulei de Măsline
  • Suc Lămâie

 

Se taie salata, rucola, kale-ul, busuiocul, ardeiul, varza și ceapa după preferințele fiecăruia. Se amestecă cu ulei și suc de lămâie după gust. Pastele se fierb conform instrucțiunilor (cam 10 minute). După ce le scurgem, le amestecăm cu puțin ulei de măsline și puțină sare. Se amestecă cu restul salatei. Siiii…gata! Rapid, simplu și gustos.

 

Valori Nutriționale 1 porție de salată
Kilocalorii 395,45 Kcal
Proteine 16,41 g
Lipide 17,66 g
Carbohidrați 46,66 g
Fibre 8,82 g